Hallitus


Johanna Häkkinen, puheenjohtaja

Olen klassisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti ja Qi&Body shiatsuterapeutti, senior taso. Teen myös kosmeettista gua shaa mihin yhdistän shiatsua. Shiatsuun tutustuin vuonna 2011, aloittaen nelivuotisen koulutuksen vuonna 2012. Qi&Body-tyylisuunta perustuu Zen, Tao ja Seiki shiatsuun. Shiatsussa rakastan sen vaikuttavuutta kaikessa yksinkertaisuudessaan, sen mahdollisuuksia hoitaa niin monella tasolla. Hoidan sekä ihmisiä että eläimiä.

Olen aktiivinen yhdistyshenkilö omilla aloillani. Haluan edistää jäsenten etuja ja ammattitaitoa sekä tehdä aloja tunnetuksi kansan keskuudessa.

Perheeseeni kuuluvat mies, poika ja koira. Aamun hetken koirani kanssa metsäretkillä ovat omaa inspiroivaa aikaani. Olen käsillä tekijä. Kausiluontoisesti joko neulon tai virkkaan, puuhastelen kesällä puutarhassa, leivon pullaa, jne.

Tervetuloa shiatsun pariin!


Minna Alenius, hallituksen jäsen

Olen viisikymppinen, jo kahden aikuisen lapsen äiti, ranskan kielen maisteri ja tehnyt päätyöni ainakin tähän asti opetustöiden parissa. Tutustuin shiatsuun aikoinaan aikidoharrastukseni myötä ja kiinnostuin siitä niin kehotyöskentelymenetelmänä että kosketushoitona. Opiskelin muun elämän ohessa shiatsuhoitajaksi Suomen shiatsukoulussa 2009-2012 ja sen lisäksi olen opiskellut myös shindo -rentoutusohjaajakokonaisuuden, monenlaista joogaa ja ihmisen fysiologiaa & anatomiaa. Shiatsuhoitoja olen tehnyt pienimuotoisesti ja sivutoimisesti muiden töiden lisäksi ja tulevaisuudessa haluaisin yhä enemmän olla jakamassa hyvää oloa ja hyvinvointia shiatsun kautta, sillä se tarjoaa mielestäni meille ihmisille jos myös eläimille hyvin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mahdollisuuden.


Gunilla Back-Wikholm, varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja

Olen Qi & Body Shiatsu –terapeutti, senior taso, akupunktiohoitaja, kätilö ja terveydenhoitaja. Minulla on 4 lasta joista 2 on jo aikuisia ja 1 lapsenlapsi. Työskentelen tällä hetkellä sekä kätilönä että yrittäjänä. Suurin osa asiakkaista tulee luokseni saamaan sekä shiatsua että akupunktiota samalla käynnillä. Koen että tämä on minulle paras tapa kokonaisvaltaisesti hoitaa ihmistä, kun voi yhdistellä eri hoitomuotoja. Tällä hetkellä teen kätilön työni Norjassa.


Terhi Hirvikallio, some-vastaava

Olen akupunktio- ja Qi & Body Shiatsu –terapeutti, senior-taso, kirjoittaja sekä ryhmänvetäjä. Työskentelen ja asun Lappeenrannassa.

Shiatsu on lempeä työväline, jolla voi purkaa eri syistä johtuvia tukoksia ja vahvistaa yhteyden virtaamista kehon, mielen, sielun ja sydämen välillä. Kun tämä yhteys on olemassa, ihminen tuntee olevansa kokonainen kaikessa elämän epätäydellisyydessä.

Vapaa-ajallani vietän aikaani perheeni kanssa kotona ja puutarhassa touhuillen. Luen, neulon, valokuvaan ja liikun luonnossa mielelläni.


Mirkka Huhtamäki, hallituksen jäsen

Valmistuin Suomen Shiatsukoulusta shiatsumestariksi 2015. Sen lisäksi olen osallistunut shiatsun täydennyskoulutukseen eri opettajien johdolla ja mm. intialaisen päähieronnan kurssille. Pidän shiatsusta, koska se on lempeä ja kokonaisvaltainen hoitomuoto. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa minua kokoajan enemmän ja tällä hetkellä opiskelen urheiluhierojaksi ja asahiohjaajaksi. Taustaltani olen taidekehystäjä ja kuvataiteilija.

Olen mukana Shiatsu Finland ry:n toiminnassa, koska haluan olla osaltani levittämässä oikeaa tietoa shiatsusta ja luomassa verkostoja shiatsun ammattilaisten ja sidosryhmien välille.


Kati Suvanto, hallituksen jäsen

 


Mira Reijonen-Mahoney, sihteeri

Kiinnostuin shiatsusta jo 2000-luvun alussa, kun kävin ensimmäisen kerran hoidossa. V. 2010 aloitin zen-shiatsun opinnot Lontoossa London College of Shiatsussa, josta valmistuin 3-vuotisen koulutuksen jälkeen syksyllä 2013. Tämän jälkeen olen jatkanut opintoja pienryhmissä sekä käynyt erilaisia kursseja shiatsuun liittyen, mm. kehonlinjaus ja vyöhyketerapia. Vuonna 2019 kävin Seiki-kurssin Manchesterissa, jonka jälkeen muutin takaisin Suomeen.

Shiatsun lisäksi olen toiminut taiji- ja qigongohjaajana vuodesta 2010. Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja mielen ja kehon yhteydestä. Shiatsussa pidän sen monipuolisuudesta ja eheyttävästä vaikutuksesta, ja tavoitteenani on saada shiatsusta hyväksytty ja arvostettu hoitomuoto myös Suomessa.