Johanna Häkkinen
(puheenjohtaja)

Olen akupunktiohoitaja, homeopaatti ja Qi & Body Shiatsu –terapeutti. Kyseinen shiatsun tyylisuunta on kehittynyt viimeisten 20 vuoden aikana Israelissa perustuen Zen Shiatsuun, Tao Shiatsuun ja Seiki Shiatsuun. Qi & Body Shiatsun osalta olen parhaillaan senior-tason koulutuksessa.

Yksilön kokonaisvaltainen hyvinvointi on kiinnostanut minua pitkään. Haluan pelkästään yksittäisten oireiden ja sairauksien sijaan ymmärtää laajempia kokonaisuuksia ja täten auttaa asiakkaitani kohti tasapainoisempaa hyvinvointia.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskentelin pitkään IT-alalla henkilöstöhallinnossa. Perheeseeni kuuluvat aviomies, poika ja kaksi lhasa apso-koiraa. Nautin ulkoilusta, pihalla puuhastelusta ja käsillä tekemisestä kuten mm. mosaiikkityöt, virkkaus ja leivonta. Olen aina ollut aktiivinen yhdistysihminen ja nyt olen mukana työhöni liittyvissä yhdistyksissä.

Minna Alenius

Olen viisikymppinen, jo kahden aikuisen lapsen äiti, ranskan kielen maisteri ja tehnyt päätyöni ainakin tähän asti opetustöiden parissa. Tutustuin shiatsuun aikoinaan aikidoharrastukseni myötä ja kiinnostuin siitä niin kehotyöskentelymenetelmänä että kosketushoitona. Opiskelin muun elämän ohessa shiatsuhoitajaksi Suomen shiatsukoulussa 2009-2012 ja sen lisäksi olen opiskellut myös shindo -rentoutusohjaajakokonaisuuden, monenlaista joogaa ja ihmisen fysiologiaa & anatomiaa. Shiatsuhoitoja olen tehnyt pienimuotoisesti ja sivutoimisesti muiden töiden lisäksi ja tulevaisuudessa haluaisin yhä enemmän olla jakamassa hyvää oloa ja hyvinvointia shiatsun kautta, sillä se tarjoaa mielestäni meille ihmisille jos myös eläimille hyvin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mahdollisuuden.

Gunilla Back-Wikholm

Olen Qi & Body Shiatsu –terapeutti, senior taso, akupunktiohoitaja, kätilö ja terveydenhoitaja. Minulla on 4 lasta joista 2 on jo aikuisia ja 1 lapsenlapsi. Työskentelen tällä hetkellä sekä kätilönä että yrittäjänä. Suurin osa asiakkaista tulee luokseni saamaan sekä shiatsua että akupunktiota samalla käynnillä. Koen että tämä on minulle paras tapa kokonaisvaltaisesti hoitaa ihmistä, kun voi yhdistellä eri hoitomuotoja. Tällä hetkellä teen kätilön työni Norjassa.

Mirkka Huhtamäki

Valmistuin Suomen Shiatsukoulusta shiatsumestariksi 2015. Sen lisäksi olen osallistunut shiatsun täydennyskoulutukseen eri opettajien johdolla ja mm. intialaisen päähieronnan kurssille. Pidän shiatsusta, koska se on lempeä ja kokonaisvaltainen hoitomuoto. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa minua kokoajan enemmän ja tällä hetkellä opiskelen urheiluhierojaksi ja asahiohjaajaksi. Taustaltani olen taidekehystäjä ja kuvataiteilija.

Olen mukana Shiatsu Finland ry:n toiminnassa, koska haluan olla osaltani levittämässä oikeaa tietoa shiatsusta ja luomassa verkostoja shiatsun ammattilaisten ja sidosryhmien välille.

Jonna Huttunen

Olen 42-vuotias Shiatsuterapeutti, Shindo-rentoutusohjaaja, Yinjooga-ohjaaja, yhden teini-ikäisen tytön äiti, puoliso, ystävä, eläinihminen, innostuja, teenkeittäjä ja siivooja omassa Heart Management-yrityksessäni.

Taipaleeni shiatsun parissa on tietyllä tavalla alkanut jo vuonna 1990, jolloin osallistuin ensimmäiselle shiatsu- ja qigongkurssille. Elämä vei minua kuitenkin kohti tanssia ja teatteria: valmistuin tanssitaiteen maisteriksi (MA) Berliinissä, työskentelin koreografina ja elin siellä yhteensä 10 vuotta. Suomeen palattuani toimin tanssinopettajana, tanssikoulun rehtorina sekä tanssin tuottajana, kunnes keväällä 2009 kävin Suomen Shiatsukoulun järjestämän peruskurssin.

Burn outin ja pidempään jatkuneen masennuksen jälkeen tuntui, että elämällä oli taas tarkoitus. Ensimmäisestä kurssipäivästä alkaen tiesin, että tätä tulen tekemään lopun elämääni.

Suomen Shiatsukoulussa olen opskellut 3 vuotta, Mestaritasolle saakka. Lisäksi olen opiskellut Berliinin Zen Shiatsu -koulussa perus- ja jatkokurssin verran, osallistunut intialaisen päähieronnan kursseille, useampaan Rex Lassallen jatkokoulutukseen vuosina 2011-2016 sekä suorittanut Shindo-rentoutusohjaajatutkinnon. Lyhytkursseja olen käynyt myös NLP:n sekä tanssiterapian parissa. Luennoin hyvinvoinnista ja koulutan Shiatsun peruskursseja. Koen opiskelun ja itseni jatkuvan kehittämisen elinehtona. Harrastukseni: Taiji, jooga, meditaatio, tanssi.

Arvomaailmani hoitotyössä koostuu seuraavista asioista: jokaisen ihmisen arvostus ja kuunteleminen, kiireetön hoito, yksilöllisten tarpeiden huomioiminen, yhteistyö asiakkaan kanssa (hoidon suunnittelu), arjen ilon ja tasapainon löytäminen.

Kati Suvanto