Hallitus


Johanna Häkkinen, Espoo

Puheenjohtaja

Olen akupunktiohoitaja, homeopaatti ja Qi & Body Shiatsu –terapeutti. Kyseinen shiatsun tyylisuunta on kehittynyt viimeisten 20 vuoden aikana Israelissa perustuen Zen Shiatsuun, Tao Shiatsuun ja Seiki Shiatsuun. Qi & Body Shiatsun osalta olen parhaillaan senior-tason koulutuksessa.

Yksilön kokonaisvaltainen hyvinvointi on kiinnostanut minua pitkään. Haluan pelkästään yksittäisten oireiden ja sairauksien sijaan ymmärtää laajempia kokonaisuuksia ja täten auttaa asiakkaitani kohti tasapainoisempaa hyvinvointia.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskentelin pitkään IT-alalla henkilöstöhallinnossa. Perheeseeni kuuluvat aviomies, poika ja kaksi lhasa apso-koiraa. Nautin ulkoilusta, pihalla puuhastelusta ja käsillä tekemisestä kuten mm. mosaiikkityöt, virkkaus ja leivonta. Olen aina ollut aktiivinen yhdistysihminen ja nyt olen mukana työhöni liittyvissä yhdistyksissä.


​Jonna Huttunen, Helsinki

Olen 42-vuotias Shiatsuterapeutti, Shindo-rentoutusohjaaja, Yinjooga-ohjaaja, yhden teini-ikäisen tytön äiti, puoliso, ystävä, eläinihminen, innostuja, teenkeittäjä ja siivooja omassa Heart Management-yrityksessäni.

Taipaleeni shiatsun parissa on tietyllä tavalla alkanut jo vuonna 1990, jolloin osallistuin ensimmäiselle shiatsu- ja qigongkurssille. Elämä vei minua kuitenkin kohti tanssia ja teatteria: valmistuin tanssitaiteen maisteriksi (MA) Berliinissä, työskentelin koreografina ja elin siellä yhteensä 10 vuotta. Suomeen palattuani toimin tanssinopettajana, tanssikoulun rehtorina sekä tanssin tuottajana, kunnes keväällä 2009 kävin Suomen Shiatsukoulun järjestämän peruskurssin.

Burn outin ja pidempään jatkuneen masennuksen jälkeen tuntui, että elämällä oli taas tarkoitus. Ensimmäisestä kurssipäivästä alkaen tiesin, että tätä tulen tekemään lopun elämääni.

Suomen Shiatsukoulussa olen opskellut 3 vuotta, Mestaritasolle saakka. Lisäksi olen opiskellut Berliinin Zen Shiatsu -koulussa perus- ja jatkokurssin verran, osallistunut intialaisen päähieronnan kursseille, useampaan Rex Lassallen jatkokoulutukseen vuosina 2011-2016 sekä suorittanut Shindo-rentoutusohjaajatutkinnon. Lyhytkursseja olen käynyt myös NLP:n sekä tanssiterapian parissa. Luennoin hyvinvoinnista ja koulutan Shiatsun peruskursseja. Koen opiskelun ja itseni jatkuvan kehittämisen elinehtona. Harrastukseni: Taiji, jooga, meditaatio, tanssi.

Arvomaailmani hoitotyössä koostuu seuraavista asioista: jokaisen ihmisen arvostus ja kuunteleminen, kiireetön hoito, yksilöllisten tarpeiden huomioiminen, yhteistyö asiakkaan kanssa (hoidon suunnittelu), arjen ilon ja tasapainon löytäminen.


Minna Alenius, Helsinki

Olen viisikymppinen, jo kahden aikuisen lapsen äiti, ranskan kielen maisteri ja tehnyt päätyöni ainakin tähän asti opetustöiden parissa. Tutustuin shiatsuun aikoinaan aikidoharrastukseni myötä ja kiinnostuin siitä niin kehotyöskentelymenetelmänä että kosketushoitona. Opiskelin muun elämän ohessa shiatsuhoitajaksi Suomen shiatsukoulussa 2009-2012 ja sen lisäksi olen opiskellut myös shindo -rentoutusohjaajakokonaisuuden, monenlaista joogaa ja ihmisen fysiologiaa & anatomiaa. Shiatsuhoitoja olen tehnyt pienimuotoisesti ja sivutoimisesti muiden töiden lisäksi ja tulevaisuudessa haluaisin yhä enemmän olla jakamassa hyvää oloa ja hyvinvointia shiatsun kautta, sillä se tarjoaa mielestäni meille ihmisille jos myös eläimille hyvin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mahdollisuuden.

 


Hanna Kaivola​​, ​Helsinki

Shiatsu Master Diploma (Suomen shiatsukoulu 2015)
Diplomi seitai shiatsuhoitaja (Seitai shiatsukoulu 2014)
Diplomi shiatsuhoitaja (Suomen shiatsukoulu 2013)

Olen helsinkiläinen kahden pienen lapsen äiti. Päivätyöni on toimistossa istumista, jolle shiatsu, liikunta ja laulaminen ovat tärkeitä vastapainoja. Shiatsun opiskelussa on ollut antoisaa saada myös itse hoitoja sekä tutustua samanhenkisiin ihmisiin.

Työkokemukseni shiatsun parissa on kertynyt Stadin Aikapankin kautta Eheys energian ja liikkeen keskuksessa Helsingissä sekä osuuskunta Jalavalan kautta liikkuen kannettavan futonin kanssa sinne missä asiakas on. Jatkokoulutuksena haaveilen anatomian ja fysiologian opinnoista esimerkiksi Shiatsu Finland ry:n järjestämien kurssien myötä.


Maarit Boulaid, Helsinki

I practise Qi & Body Shiatsu in Hoitohuone Amanka, Eco Skin and Health Care Salon in Meilahti, Helsinki. I also offer ecological skin care treatments and sell organic products. Amanka’s story started in 2010 and has been evolving ever since. Since starting as an entrepreneur my ambition has been to establish a salon with a variety of wellness services. A year ago I expanded the business premise and now have two colleagues working with me.


I got my first touch with shiatsu in 1999 when expecting my first son. A wise nurse in a maternity clinic advised me to try shiatsu for leg pain. I found relief. Shiatsu seed had been planted in me.


For several years I had been looking for a suitable shiatsu training without success until I found Qi & Body Shiatsu in 2012. My intuition advised me to choose QBS. Shiatsu training in Tapiola could not have come closer to me (I live in Leppävaara.). Moreover, I was recommended QBS by shiatsu professionals in Finland. After having studied 3,5 years with Galit and the group, there are seven of us, I believe I could not have chosen better. With QBS I have been able to develop myself from a doer into a therapist. This journey with Galit and the group has also been a valuable self-development path for me personally as a woman. With QBS Amanka has shifted to a new level, the story to be continued.


Tiina Virtanen

Olen tutustunut shiatsuun ensimmäisen kerran vuonna 2009 osallistuessani skotlantilaisen Liz Eddyn pitämälle hevosshiatsukurssille. Huomattuani kuinka paljon hevoset sekä nauttivat että hyötyivät shiatsusta lähdin opiskelemaan lisää ja kun tiedon ja osaamisen myötä myös innostukseni kasvoi, ryhdyin lopulta opiskelemaan myös ”ihmis”shiatsua.

Valmistuin shiatsuterapeutiksi Suomen Shiatsukoulusta keväällä 2014. Sen jälkeen olen täydentänyt osaamistani shiatsun master opinnoilla ja täydennyskursseilla ja tällä hetkellä opiskelen Qi & Body shiatsua Galit Shavivin opissa.  Olen myös opiskellut anatomiaa ja fysiologiaa avoimessa ylipistossa ja suorittanut liikuntalääketieteen perusopinnot.

Minua kiinnostaa shiatsussa ja itämaisessa lääketieteessä yleensäkin erityisesti se, että ihmistä/eläintä katsotaan kokonaisuutena ja pyritään hoitamaan terveyttä, ei sairautta.