Tervetuloa shiatsun maailmaan.

Tänä vappuna juhlimme yhdistyksen nettisivujen avautumista!

Shiatsu Finland ry kiittää yhdistyksen alkuaikojen hallitusaktiiveja Elinaa ja Kreettaa heidän tärkeästä työstään yhdistyksen perustamisvaiheessa. Ensimmäisenä blogikirjoituksena julkaistaan heidän tervehdyksensä.

Ensimmäisen kokemukseni shiatsusta sain 2000-luvun alussa joogaleirillä. Ihastuin ja vaikutuin shiatsun läsnäolevasta, ymmärtävästä ja kokonaisvaltaisesta kosketuksesta. Ajatus jäi itämään, ja lopulta aloitin 2007 opiskelut valmistuen kolmevuotiselta Master-kurssilta. Tällä hetkellä työskentelen päätoimen ohella shiatsu-hierojana, sekä harjoitan zazenia ja toimin meditaatio-ohjaajana paikallisessa Zen Centerissä.

Ajatukseni shiatsuyhdistyksestä syntyi pohtiessani keinoja kasvattaa shiatsukoiden synergiaa sekä lisätä tietoisuutta shiatsusta ja sen vaikutuksista laajemmalti. Idea sai välittömästi vahvaa kannatusta sekä aktiivisia ja osaavia ihmisia tarttumaan toimeen. Uskon yhdistyksestä olevan paljon iloa ja tukea shiatsun tulevaisuudelle Suomessa!

Elina Saukkonen
Tampere

Päädyin shiatsun pariin yksittäisen ajatuksen seurauksena, vuoden 2007 tienoilla. Tietämättä mistä puhuin, totesin työkavereilleni haluavani shiatsuhoitajaksi. Muutamaa kuukautta myöhemmin löysin itseni työväenopiston shiatsukurssilta. Kun aika oli kypsä, tavoitin seuraavan opettajani jonka puheesta poimin kaksi asiaa: että tärkeintä on olla läsnä, ja että shiatsun myötä monen ihmisen elämä on saanut uuden suunnan. Se sai minut lähtemään lukuvuoden mittaiselle diplomikurssille. Elämä muuttui mutta jatkui. Shiatsu pysyi ja opinnot jatkuivat.

Shiatsuyhdistyksen perustaminen on ollut varmasti monen mielessä vuosien mittaan. Minäkin olin pohtinut sitä yhdessä shiatsukollegoiden kanssa. Asiat alkoivat edetä siinä vaiheessa kun Elina ja minä kohtasimme. Mielestäni yhdistyksen tehtävänä on sananmukaisesti yhdistää. Siksi onkin arvokasta että yhdistyksessä on toimijoita ja jäseniä eri koulukunnista.

Tärkeää on olla läsnä, kohdata ihminen senhetkisessä tilanteessaan ja auttaa mahdollisuuksien rajoissa. Tervetuloa shiatsun maailmaan.

Kreetta Heiskari
Lohja

Comments are closed.